De bedenker…

Marc

Ontdekker, relativist en breedbeeldkijker…

48, en groeit nog steeds op. Was ooit bankier (en kon toen beweren dat niet te zijn), stapte in 2015 de media in bij De Persgroep, stapte daarna op bus en tram bij Lijncom en laat sinds juni 2020 zijn innovatief licht schijnen in een joint venture tussen Mediahuis en Vanbreda Risk& Benefits.

Haalt al eens een Nikon Z6II boven en schiet dan plaatjes. Interesseert zich in alles, of toch bijna; of eerst de krieken dan wel de saus in de bokaal gegoten worden boeit hem matig.

Heeft een missie, durft die wel eens wijzigen. Verzamelt puzzelstukken en past die op onverwachte momenten in elkaar. Tot een volgend stukje levensweg zich uitrolt. Reist niet vaak, wel graag ver. Ontdekte daarbij Tasmanië en zijn jeugdidool, de Tasmanian Devil. Trok langs godvergeten paden in Alaska en liep een bruine grizzly beer tegen het lijf, dát vergeten we niet.

Speelde ook bij Vepec vzw, rebelse to the point communicatie. Leeft yoga, leest te weinig boeken. Compenseert dit met ingebeeld radio maken, pikte dit mee tijdens een opleiding journalistiek. Althans dat denk ik toch. Werd barista in opleiding bij Cuperus Koffie. Filosofeerde een jaartje aan de UAntwerpen en had daar een strak parallel plan bij: vergeet het plan, ontdek de reis…

Marc Staut